logo

kafel 1 

kafel 2

kafel 3

Kontakt tel:                               727 507 307

Kontakt e-mail: wesele@palac-zelazno.pl

Gościmy

Odwiedza nas 32 gości oraz 0 użytkowników.

Propozycja menu (199 zł za osobę):

zgr2

  • Zupy do wyboru 

·  rosół z makaronem
·  krem pieczarkowy
·  krem z zielonego groszku

  • Dania obiadowe:

·  ziemniaki/kluski śląskie (serwujemy w bufecie bez ograniczeń)
·  kotlet drobiowy/wieprzowy
·  pieczeń w sosie

Obiad serwujemy na półmiskach - w przeliczeniu: półtorej porcji na osobę. 

  • Bukiet jarzyn

·  surówki sezonowe

  • Deser

·  lody z bitą śmietaną

  • Cztery zakąski na osobę do wyboru (cztery sztuki na osobę - rodzajowo dowolny wybór):

·  łosoś  po  marynarsku
·  szynka faszerowana szparagiem/pieczarką
·  ryba po grecku
·  pasztet pieczony firmowy podany z sosem tatarskim
·  schab nadziewany śliwką kalifornijską i morelą suszoną
·  karczek pieczony z sosem chrzanowym
·  sałatka włoska
·  sałatka nowojorska
·  sałatka grecka
·  paleta mięs pieczystych
·  jajko garnirowane na sałatce jarzynowej
·  ruloniki z szynki faszerowane  warzywami
·  śledź po polsku lub japońsku
·  galaretka z drobiu
·  galantyna drobiowa podana z owocami
·  dodatki: pieczywo

  • Dwa dania gorące do wyboru:

·  udko pieczone
·  barszcz z krokietem/pasztecikiem
·  zupa gulaszowa
·  szaszłyk
·  gołąbki

·  udziec wędzony z zasmażaną kapustą

·  szynka w cieście, zapiekana z ryżem i owocami

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe  – bez ograniczeń

Propozycja menu 229 zł za osobę: 

2
OBIAD:
- rosół z makaronem,
- trzos ze schabu nadziewany grzybami leśnymi,
- rolada wołowa z boczkiem i ogórkiem w sosie własnym,
- kotlet schabowy faszerowany szpinakiem i serem feta,
- kotlet Hetmański/filet z kurczaka z cebulą, serem żółtym i pieczarkami,
- ziemniaki, kluski śląskie.
Obiad serwujemy na półmiskach - w przeliczeniu półtorej porcji na osobę.
DESER:
lody.
BUKIET JARZYN:
- trzy rodzaje surówek sezonowych,
- warzywa blanszowane na gorąco.
ZAKĄSKI:
- galaretka drobiowa,
- sałatka nicejska (pomidor, ogórek, sałata, grillowana pierś z kurczaka z sosem vinegret),
- sałatka grecka,
- paleta mięs pieczystych: karczek pieczony, boczek faszerowany mięsem i pieczarką, schab ze śliwką kalifornijską, schab z morelą,
- pasztet po staropolsku z żurawiną/sosem chrzanowym,
- łosoś po kapitańsku z nadzieniem serowo-czosnkowym,
- galantyna z kurczaka z owocami,
- kurczak faszerwowany mięsem i pieczarkami,
- jajko garnirowane z sałatką jarzynową,
- pstrąg wędzony,
- szynka faszerowana szparagiem/pieczarką.
Cztery sztuki zakąsek na osobę - rodzajowo dowolny wybór.
DANIA GORĄCE:
- szynka zapiekana w cieście z zapieczonym ryżem i owocami,
- udko faszerowane/szaszłyk,
- barszcz z krokietem/pasztecikiem.
NAPOJE W BUFECIE:
Kawa, herbata i owoce.
Woda mineralna i napoje owocowe niegazowane, a gazowane - na specjalne zamówienie.
Fontanna czekoladowa.

Nocleg dla pary płodej w apartamencie - gratis.

Noclegi dla gości weselnych w cenie 60 zł za osobę.

Dzieci w wieku 4-12 lat - 50 proc. ceny menu. Dzieci do lat 4 - gratis.

W przypadku wesel do 55 osób proponujemy wyłącznie menu za 229 zł (plus nocleg dla gości weselnych za 60 zł za osobę).

Serdecznie zapraszamy. Jesteśmy do Państwa dyspozycji.

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

tel. 727 507 307