logo

kafel 1 

kafel 2

kafel 3

Kontakt tel:                               727 507 307

Kontakt e-mail: wesele@palaczelazno.pl

Gościmy

Odwiedza nas 35 gości oraz 0 użytkowników.

Menu 139 zł za osobę + apartament dla pary młodej gratis

OBIAD:
- rosół z makaronem,
- kotlet schabowy po szwajcarsku,
- kotlet drobiowy po królewsku,
- ziemniaki, kluski śląskie,
- zestaw surówek.
PRZEKĄSKI:
- jajko garnirowane,
- łosoś po kapitańsku,
- śledzie po balatońsku,
- pasztet staropolski z sosem chrzanowym,
- galantyna w auszpiku,
- sałatka hawajska,
- sałatka grecka,
- paleta mięs pieczystych (karczek pieczony, boczek faszerowany mięsem i pieczarką, schab ze śliwką kalifornijską, schab z morelą),
- warzywa sezonowe i marynaty,
- pieczywo, masło.
DANIA GORĄCE:
- płonące udka kurczaka, pieczarki faszerowane,
- barszczyk z pasztecikiem.

sala03

Menu 199 zł za osobę + noclegi dla pary młodej i gości weselnych gratis

OBIAD:
- rosół z makaronem lub krem warzywny,
- pieczeń wieprzowa w sosie własnym,
- kotlet drobiowy po królewsku,
- schab faszerowany pieczarkami,
- ziemniaki, kluski śląskie,
- bukiet jarzyn.
Obiad serwujemy na półmiskach - w przeliczeniu półtorej porcji na osobę.
DESER:
lody.
PRZEKĄSKI:
- łosoś po admiralsku,
- szynka faszerowana szparagiem,
- galaretki drobiowe,
- śledzie w oleju i w śmietanie,
- galantyna z kurczaka z żurawiną,
- paleta mięs pieczystych (karczek pieczony, boczek faszerowany mięsem i pieczarką, schab ze śliwką kalifornijską, schab z morelą),
- pasztet w sosie tatarsim,
- sałatka nowojorska (pierś z kurczaka, jabłko, seler, ananas, majonez),
- warzywa sezonowe i marynaty,
- pieczywo, masło.
Cztery przekąski na osobę - rodzajowo dowolny wybór.
DANIA GORĄCE:
- udziec wieprzowy z kapustą zasmażaną,
- barszcz z krokietem.
NAPOJE W BUFECIE:
Kawa, herbata i owoce.
Woda mineralna i napoje owocowe niegazowane, a gazowane na dodatkowe zamówienie.
sala10

Menu 229 zł/os + noclegi dla pary młodej i gości weselnych gratis
OBIAD:
- rosół z makaronem,
- trzos ze schabu nadziewany grzybami leśnymi,
- rolada wołowa z boczkiem i ogórkiem w sosie własnym,
- kotlet schabowy faszerowany szpinakiem i serem feta,
- kotlet Hetmański/filet z kurczaka z cebulą, serem żółtym i pieczarkami,
- ziemniaki, kluski śląskie.
Obiad serwujemy na półmiskach - w przeliczeniu półtorej porcji na osobę.
DESER:
lody.
BUKIET JARZYN:
- trzy rodzaje surówek sezonowych,
- warzywa blanszowane na gorąco.
ZAKĄSKI:
- galaretka drobiowa,
- sałatka nicejska (pomidor, ogórek, sałata, grillowana pierś z kurczaka z sosem vinegret),
- sałatka grecka,
- paleta mięs pieczystych: karczek pieczony, boczek faszerowany mięsem i pieczarką, schab ze śliwką kalifornijską, schab z morelą,
- pasztet po staropolsku z żurawiną/sosem chrzanowym,
- łosoś po kapitańsku z nadzieniem serowo-czosnkowym,
- galantyna z kurczaka z owocami,
- kurczak faszerwowany mięsem i pieczarkami,
- jajko garnirowane z sałatką jarzynową,
- pstrąg wędzony,
- szynka faszerowana szparagiem/pieczarką.
Cztery sztuki zakąsek na osobę - rodzajowo dowolny wybór.
DANIA GORĄCE:
- szynka zapiekana w cieście z zapieczonym ryżem i owocami,
- udko faszerowane/szaszłyk,
- barszcz z krokietem/pasztecikiem.
NAPOJE W BUFECIE:
Kawa, herbata i owoce.
Woda mineralna i napoje owocowe niegazowane, a gazowane - na specjalne zamówienie.
Fontanna czekoladowa.
P5012326

Swojskie nalewki
Dla wzbogacenia weselnego stołu proponujemy, by pojawiły się na nim nasze pyszne, swojskie nalewki: cytrynówka, aroniówka lub miodula, którymi goście będą wznosić toasty za pomyślność młodych i dla własnej zdrowotności. Butelka (0,5 l) kosztuje 75 zł.

 

Stół wiejski
Oferujemy także możliwość zamówienia stołu wiejskiego pełnego swojskich, tradycyjnie wytwarzanych wyrobów, na którym znajdują się takie rarytasy jak:
- swojskie wędliny,
- pieczone mięsiwa,
- chłopska kiełbasa i kaszanka,
- wiejski chleb ze smalcem lub staropolskim smarowidłem i szczypiorkiem,
- staropolski bigos,
- żurek ze swojską kiełbasą,
- sałatka ziemniaczana,
- kiszone ogórki.

stolwiejski2
Stół wiejski - ceny:
- do 80 osób - 2,5 tys. zł,
- do 100 osób - 3 tys. zł,
- powyżej 100 osób - 3,5 tys. zł.

stolwiejski1 

Każda uroczystość weselna jest przygotowywana indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami i możliwościami finansowymi naszych gości. Powyższe propozycje są wyłącznie naszymi sugestiami. Istnieje możliwość modyfikacji menu z uwzględnieniem potraw na Państwa specjalne życzenie.

stol1 
Noclegi dla gości weselnych gratis obowiązują przy organizacji wesela dla minimum 75 dorosłych osób. W przypadku większych przyjęć weselnych nie jesteśmy w stanie zaoferować wszystkim gościom noclegu w pałacu. Możemy jednak zapewnić pokoje hotelowe w Kłodzku, a także zagwarantować gościom weselnym transport do miejsca noclegu.

Dzieci w wieku 4-12 lat - 50 proc. ceny menu, dzieci do czwartego roku życia - gratis.